Soccer player Lara Schenk on field

Hvordan navigere reisen til et fotballstipend

Innsikt fra en tidligere internasjonal Student-Athlete på Harvard University

Å sikre et fotballstipend kan være en stor mulighet, der det blir tilbudt både atletisk og akademisk anerkjennelse. Som en tidligere student som kom fra utlandet og spilte fotball, fikk Lara Schenk sjansen til å gå på Harvard University med et stipend.

Keystone Sports sports- og utdanningskonsulent Lara Schenk, en tidligere fotballspiller og student ved Harvard, deler sine erfaringer og innsikt i hvordan man får et fotballstipend.

Å sikre et fotballstipend kan være en stor mulighet, der det blir tilbudt både atletisk og akademisk anerkjennelse. Som en tidligere student som kom fra utlandet og spilte fotball, fikk jeg sjansen til å gå på Harvard University med et stipend og bli rekruttert av fotballtrenerne der. Med dette vet jeg hvor tøft og utfordrende denne reisen kan være.

I dette blogginnlegget, deler jeg min innsikt i og personlige tanker til kravene som trengs for å få tak i et fotballstipend, tatt fra min egen opplevelse og observasjonene før, under og etter min tid på Harvard.  

Nøkkelpunkter:

  • Se over de akademiske kvalifikasjonskravene for ditt fotballag og college du velger. 
  • Når du er hjemme, spill fotball på et godt nivå og gjør det så godt du kan i din region og din klubb. Seniorfotball er god erfaring for college. 
  • Start din rekrutteringsprosess tidlig og profesjonelt med et agentur som Keystone Sports. 
  • Lag en fotball høydepunkt video. 
  • Bygg din akademiske CV. 
College soccer player Lara Schenk

1. Akademisk perfeksjon:

Et av fundamentene for å få et fotballstipend, spesielt som på prestisjeskoler som Harvard, er det akademiske. Mange colleges søker student-athletes som ikke bare gjør det bra på banen, men også viser til engasjement til studiet. Det er viktig å ha gode karakterer på videregående skole for å møte de strenge opptakskravene til toppskoler. Jeg ble overrasket over hvor mye fokus og vektlegging det var på videregående elevenes karakterer og prestasjoner.

Dette menes ved å gjøre det bra på skolen fra niende klasse og oppover er verdifullt for å vise kontinuerlig jobbing. Selv om karakterene ikke trenger å være perfekte, burde du være rundt eller over gjennomsnittet i de fleste fagene dine og vise sterk interesse og lidenskap for noe som kan bli videreført til en college grad senere. For eksempel, likte jeg psykologi veldig godt på videregående og tenkte at det kunne være hovedfaget mitt på college. Derfor sørget jeg for å gjøre det bra i psykologifagene mine på videregående, tok prosjektene mine seriøst og utforsket temaer innen psykologi som interesserte meg gjennom andre faglige oppgaver.  

2. Fotball kvaliteter:

Selvfølgelig, krever det et talent på banen for å få et fotballstipend. Trenere ser etter utøvere som viser til gode tekniske kvaliteter, taktisk forståelse, fysisk styrke, og god arbeidsmoral. Å delta i ligaer med høyt nivå, oppvisningskamper, og motta anerkjennelser gjennom priser eller utmerkelser kan øke synligheten din for college trenere. Jeg ville også sammenlignet europeisk og amerikansk spillestil for å forbedre meg bedre og bli en bedre spiller. Det fikk meg virkelig motivert til å lære og vokse.

På videregående spilte jeg på et herrelag, så jeg hadde allerede blitt ganske tøff og aggressiv som en god midtstopper. Men jeg følte fortsatt at jeg manglet litt fysikk for å bli en mer allsidig spiller. Det var veldig nyttig for meg å vite at college systemet la mer vekt på styrke og kondisjonstrening enn de tyske akademiene. Det hjalp meg å forstå hvilke områder jeg kunne utvikle meg på, og ga meg lyst til å jobbe med de delene i spillet mitt.  

3. Ledelse og karakter:

I tillegg til akademiske og sportslige prestasjoner, setter colleges pris på student-athletes som viser lederkvaliteter og har en god personlighet både privat og profesjonelt. Dette kan bety å være kaptein på ditt lag, frivillig hjelper i ditt nærområde, eller utvikle en hobby som viser til omsorg og integritet for menneskene rundt deg. Alt dette kan styrke dine muligheter som en kandidat for fotballstipend ved hvilket som helst college i USA. Trenere ser etter spillere som vil bidra til lagets suksess og opprettholde skolens verdier. Jeg ble med i fritidsklubber på videregående skole som passet godt med mine verdier, som PLAN (siden jeg er en jente) gruppen som jobbet for kjønnslikhet rundt om i verden gjennom lokale møter, bakesalg for å samle opp penger og påvirkende arrangementer som bannere på skolen og presentasjoner til de yngre trinnene.   

4. Nettverk og rekruttering:

Å navigere seg i rekrutteringsprosessen kan være skremmende for spesielt internasjonale studenter. Jeg husker at jeg følte meg veldig overveldet av alle de amerikanske college lagene og alle oppgavene jeg måtte fullføre for å bli kvalifisert til å spille. Å ta i bruk rekrutteringstjenester, dra på oppvisningskamper og leir, og nå ut direkte til college-trenere kan hjelpe deg med å få eksponering du trenger, men også etablere kontakter. Å bygge en sterk rekrutteringsprofil med videoer, statistikk, og anbefalinger kan forbedre din synlighet og tiltrekke oppmerksomheten til college programmer. Hos Keystone Sports, vil du finne eksperter innenfor dette feltet og som vil hjelpe deg å håndtere de ulike oppgavene og tidsfrister for å forsikre deg om at du kan være den beste versjonen av deg som student-athlete når du begynner på college.   

 5. Standardisert testing og kvalifisering:

Selv om det bare er en liten del rekrutteringsprosessen som ofte overses, tror jeg det er viktig å nevne tidlig at standardiserte tester vil være en viktig del av reisen din. I tillegg til akademisk og atletiske attester, kreves ofte standardiserte tester som SAT eller ACT for opptak til colleges som tilbyr fotballstipend.

Å forstå test-kravene og forberede seg godt kan øke sjansene dine for å oppfylle kvalifikasjonskriteriene. Jeg tok SAT testen litt for gitt til å begynne med og forbedret meg veldig lite, så ikke gjør samme feil som meg. Temaene og innholdet er ganske likt som læreplanen på videregående skole, men jeg vil anbefale å øve på de type spørsmålene og tiden som er på SAT eller ACT enn innholdet i seg selv.  

6. Økonomisk støtte og stipend:

Selv om idrettsstipend kan i stor grad kutte kosten på skolepenger, er det i tillegg viktig å utforske andre former for økonomisk støtte (i Norge har man Lånekassen). I tillegg er det viktig å forstå vilkårene for stipendet ditt. Dette gir deg oversikt over hva som forventes av deg og hjelper deg å planlegge for fremtiden. Selv om dette ikke trenger å være et tilfelle hvis du blir tildelt et fullt fotballstipend, vil jeg selv om anbefale å forstå andre alternativer og veier i tilfelle du bestemmer deg for å slutte å spille fotball i løpet av college-karrieren eller får en karriereavsluttende skade.  

 

Lara Schenk soccer player at Harvard

Hvis du navigerer rekrutteringsprosessen godt, forbereder deg skikkelig, og gjør det bra både på banen og på skolen, kan du øke sjansene dine for å få et fotballstipend.

Som en tidligere internasjonal student-athlete, kan jeg anbefale å bruke fotballen til å åpne dører som du kanskje ikke hadde trodd var mulig og se verden gjennom sport. Fotballstipend lar deg ikke bare spille fotball i USA, men lar deg også fokusere på studiene uten å bekymre deg for en økonomisk byrde og hjelper deg i å bygge en lovende fremtid.  

Del artikkelen:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email

About the author

Lara Schenk

Laura Schenk, er sports- og utdanningskonsulent for Keystone Sports. Hun har en bachelorgrad i psykologi fra Harvard University og spiller profesjonell fotball for regjerende belgiske meteren RSC Anderlecht. Laura jobber og studerer innen psykologi og likestilling i idrett, og bruker plattformen sin til å forbedre utdannings- og markedsførings muligheter for idrettsutøvere, samt å fremme deres velvære.

Flere artikler

Keystone Sports

About us

Sport scholarships

COLLEGE SPORTS

Pursue Podcast

NEWS and EVENTS

Contact